„În trecut nu se știa nimic despre detoxifiere!”. Bineînțeles că nu se știa, dar când viața era mai lentă, mâncau direct din grădină sau de pe câmp, își începeau și terminau ziua „cu găinile” (adică un somn bun în fiecare noapte) și trăiau într-un mediu care nu era nici pe departe atât de poluat ca astăzi.
Obiceiurile noastre alimentare, nivelul ridicat de stres cauzat de stilul de viață modern și toxinele din mediul înconjurător sunt cele care duc la afecțiuni inflamatorii în corpul nostru, la confuzii hormonale și la o stare de rău care nu are sfârșit. Inflamația, dezechilibrele hormonale și alte probleme pot duce la boli cronice pe termen lung, așa că ia măsuri la primele semne de avertizare, atunci când se aprind luminile roșii în corpul tău.
Mai multe simptome te pot avertiza că organismul tău are nevoie de o pauză și de o „curățare”:
▫️ oboseală pe care nici măcar somnul nu o poate alunga;
▫️ un cap încețoșat care te face să te simți obosit;
▫️ apatie;
▫️ probleme cu pruritul și sensibilitatea pielii;
▫️ probleme digestive (diaree sau constipație);
▫️ dureri de cap frecvente;
▫️ intoleranțe alimentare pe care nu le-ai observat până acum;
▫️ o lipsă generală de energie, pe care nici măcar mai multe cafele pe zi nu o pot ridica;
▫️ răceli frecvente, viruși și căderi ale sistemului imunitar;
▫️ inflamații frecvente.
Corpul nostru este echipat cu toată „tehnologia” necesară pentru a curăța organismul
Corpul uman este un sistem extrem de complex, dar inteligent, care, printre altele, se curăță singur de toxine, reziduuri și substanțe care nu-i servesc.
Aceasta este în principal responsabilitatea ficatului, care este cel mai mare organ de „curățare” al nostru, dar, pe lângă ficat, rinichii, intestinele, plămânii și pielea sunt, de asemenea, responsabili de curățare.
Toate procesele de curățare sau detoxifiere a organismului au loc în fiecare zi, în mod automat, fără ca noi să fim conștienți.
De ce ai avea nevoie de o detoxifiere suplimentară când corpul tău face totul de unul singur?
Detoxifierea este un proces biologic esențial în organism, care ne menține în viață. Dacă nu ar fi ficatul, intestinele, rinichii și plămânii care lucrează cu sârguință pentru a elimina toate reziduurile din organismul nostru, pur și simplu nu am supraviețui.
Problema apare atunci când ne suprasolicităm cele mai importante 4 organe de detoxifiere cu alimente, obiceiuri nocive, poluarea mediului și stresul, până în punctul în care acestea nu mai sunt capabile să își facă treaba 100%.
Gandește-te un pic...
Într-un pahar de 1 litru se poate turna exact 1 litru de apă. Dacă vrei să pui în el 1,5 litri de apă, excesul va curge peste margini.
Dacă organismul nostru are capacitatea (de exemplu) să curețe și să elimine 1 litru de toxine în fiecare zi, iar noi turnăm 0,5 litri în plus, toxinele în exces vor rămâne în corpul nostru.
Mecanismul de apărare al organismului știe că toxinele în exces nu trebuie lăsate să plutească liber în fluxul sanguin, deoarece ne-am otrăvi rapid. Prin urmare, acesta începe să stocheze toxinele în exces pe care nu le poate elimina. Locul perfect de depozitare a toxinelor este reprezentat de țesuturile adipoase (acest lucru explică și faptul că, cu cât ai mai multă grăsime în exces, cu atât mai multe toxine stochează organismul tău).
Dacă te confrunți cu simptomele enumerate mai sus și știi că organismul tău are nevoie de detoxifiere, este timpul să începi.
Dar cum?
Poți urma acești 12 pași:
12 PAȘI PENTRU O DETOXIFIERE REUȘITĂ
1. Apa este cel mai bun superaliment
Cu toții știm că trebuie să bem suficientă apă, dar tot uităm de acest lucru. Sucurile dulci și „apele aromate” nu se pun la socoteală. Bea apă proaspătă, ceaiuri din plante neîndulcite și limonade de casă (fără zahăr!). Atunci când suntem rehidratați, organele noastre metabolice își pot face și ele treaba mai bine și mai ușor.
2. Fără somn, nu există viață
Fără somn, o persoană ar muri mai repede decât fără hrană. Somnul este unul dintre cei mai importanți factori pentru supraviețuirea și bunăstarea noastră. Fiecare proces care are loc în organism depinde de somn.
Noaptea, nivelul de cortizol, hormonul stresului, este redus; toate procesele hormonale se reglează, iar organismul se reface - ceea ce înseamnă, de asemenea, că se calmează stările inflamatorii și că organismul se purifică. Cea mai bună calitate a somnului este bineînțeles noaptea, în mod ideal între orele 22.00 și 6.00, dar, desigur, nu suntem toți la fel. Cheia este să găsești timpul și cantitatea de somn care funcționează cel mai bine pentru tine. Dar încearcă să te culci înainte de miezul nopții și oferă-ți un somn reparator de cel puțin 7 ore.
3. Aerul proaspăt din spațiile închise
Îți petreci toată ziua (știu, uneori nu se poate altfel, mai ales pentru noi toți, cei care lucrăm la calculator și în interior) între patru pereți? Deshide ferestrele! O ventilație bună și regulată este indispensabilă pentru sănătate și bunăstare. Fără oxigen, aerul este plin de bacterii, viruși și toxine.
4. Mișcarea este o parte obligatorie a vieții de zi cu zi
Exercițiile fizice și activitatea fizică nu sunt bune doar pentru modelarea corpului, ci și pentru reglarea hormonilor, detoxifiere și o stare generală de bine. Ai nevoie de cel puțin 30 de minute de exerciții fizice pe zi (mers pe jos, yoga, stretching, ciclism ușor) și de o activitate fizică mai intensă de 3 ori pe săptămână.
Îmbină plăcutul cu utilul și mergi într-o drumeție sau ia în considerare o sală de fitness din apropiere. Chiar și iarna, dezmorțește-ți picioarele afară - îți va face bine.
5. Adio, alimente procesate - salut, hrană vie
Primul mod extrem de simplu de a-ți susține organismul în detoxifiere este să-ți reglezi dieta. Departe de alimentele care provoacă inflamații și îți dau peste cap organismul (zahăr, carbohidrați procesați, carne, lactate și conserve)! Renunță și la celelalte toxine cu care îți „hrănești” organismul prin alcool și obiceiuri proaste.
Alimentele antiinflamatorii, cum ar fi fructele și legumele proaspete, legumele, cerealele integrale și toate alimentele bogate în antioxidanți ar trebui să se regăsească în mod regulat în meniul tău. Nu uita de grăsimile sănătoase și de un aport suficient de proteine vegetale și poți consuma și pește proaspăt. Răsfață-te cu o bucată de ciocolată neagră adevărată.
6. Verde, verde, verde, verde și mai mult verde
Legumele cu frunze verzi și algele sunt pline de clorofilă, care ajută la detoxifierea eficientă a organismului. Fiecare masă ar trebui să fie compusă din cel puțin 30 - 50% legume verzi. Legumele cu frunze verzi au atâtea efecte pozitive asupra organismului ca puține alte alimente. Au capacitatea de a purifica sângele, de a îmbunătăți circulația (și astfel ajută limfa să elimine substanțele stagnante din organism), stimulează sistemul imunitar, sunt pline de vitamine și minerale și macroelemente, sunt îndrăgite de intestin, cresc nivelul de energie, îmbunătățesc funcționarea tuturor organelor metabolice și multe altele.
7. Transpiră
La fel cum îți elimini toxinele din corp mergând la toaletă, poți scăpa de toxine și prin transpirație. Activitatea fizică de intensitate ridicată și o vizită la saună au un efect benefic atât asupra sistemului imunitar, cât și asupra purificării organismului. Fă din transpirație o parte din rutina ta cel puțin o dată pe săptămână.
8. Condimente indispensabile
Condimentele și ierburile nu numai că au un gust bun, dar sunt considerate o comoară de antioxidanți și substanțe benefice care ajută organismul să funcționeze mai bine.
Cele șapte cele mai eficiente condimente pentru a ajuta la calmarea stărilor inflamatorii și la detoxifierea organismului sunt: turmericul, ghimbirul, scorțișoara, piperul cayenne, salvia, cuișoarele și rozmarinul.
9. Algele și ierburile, reginele detoxifierii
Algele și plantele medicinale sunt o adevărată comoară verde pentru detoxifiere. Chlorella are cel mai mare efect detoxifiant, ajutând ficatul atât de mult încât poate chiar să prevină mahmureala alcoolică. Printre cele mai apreciate alge și ierburi se numără spirulina, chlorella, iarba de orz și iarba de grâu. Toate patru sunt neprețuite în detoxifiere. Multor persoane nu le place gustul reginelor verzi, așa că algele și ierburile sub formă de capsule sau suc sunt soluția ideală (mai multe despre asta la sfârșitul acestei postări).
10. Sprijină-ți intestinul
Intestinul joacă un rol extrem de important în detoxifierea organismului și în absorbția substanțelor nutritive. Dacă intestinul tău este dominat de bacterii rele și agenți patogeni, atunci s-ar putea să îți iei adio de la curățarea eficientă a organismului și de la obținerea vitaminelor și mineralelor din alimente. Tratează-ți intestinul cu alimente fermentate care sunt pline de bacterii bune (varză murată, chefir, kimchi, etc. ); alimente prebiotice care hrănesc bacteriile bune (ceapă, praz, anghinare, banane etc. ); și culturi probiotice sub formă de suplimente alimentare care îți vor face în sfârșit ordine în intestin.
11. Organic este cheia
Din păcate, poți mânca alimente „bune” care nu sunt bune pentru corpul tău dacă sunt pline de pesticide și perturbatori hormonali. Optează pentru fructe, legume și cereale locale, de sezon și organice. Chiar nu mai este o problemă. Trage o fugă până la cea mai apropiată piață sau comandă produse proaspete direct de la fermierii locali.
12. Cât mai puține substanțe chimice, cât mai multe substanțe naturale
Nu ai idee cu câte substanțe chimice intri în contact zilnic. Uită-te la ambalajele produselor cosmetice și de machiaj; deschide dulapul cu produse de curățare și în curând îți va deveni clar câte substanțe artificiale „ingerezi” în fiecare zi - într-un fel sau altul. Înlocuiește săpunul lichid cu săpunul solid obișnuit, gelurile de duș artificiale cu cele naturale și cumpără creme organice în locul celor scumpe sau unge-ți pielea cu ulei.
Produsele de curățare naturale sunt, de asemenea, foarte eficiente și mult mai blânde cu tine și cu sănătatea ta.
Chiar dacă toate etapele de detoxifiere îți sunt clare (și, de fapt, par destul de rezonabile), nu poți să scapi de miturile și neadevărurile care circulă despre detoxifiere?
Să aruncăm o privire asupra celor mai frecvente 5 mituri.
5 mituri despre detoxifiere (și de ce nu sunt adevărate)
1. Detoxifierea trebuie să fie „violentă”
Prima, cea mai frecventă și cea mai periculoasă greșeală în detoxifiere este să o faci violent. Nu poți obține niciodată sănătatea „cu forța”. Dacă până mai ieri meniul tău consta din 3 mese calorice, mâncai fast-food de câteva ori pe săptămână și, pe deasupra, mai înfulecai și câteva bucăți de pâine la cină, atunci vei avea o mare problemă dacă meniul tău va consta brusc doar din sucuri verzi.
Dacă greutatea ta începe să scadă prea repede, o cantitate uriașă de toxine va fi eliberată în sângele tău, care altfel „dorm” în grăsimea stocată. Nu numai că schimbările tale de dispoziție vor fi mai proaste și motivația ta de a munci și mai mică, dar vei suferi și de oboseală și de un sistem imunitar mai scăzut.
Nimic în organism nu se întâmplă "repede" sau "forțat". Detoxifică-te inteligent, încet, într-un mod planificat, pas cu pas. Aceasta este singura modalitate de a te simți bine pe tot parcursul procesului și de a nu-ți solicita prea mult organismul.
2. Pot să fac detoxifiere într-o săptămână
Desigur, dacă ultima detoxifiere s-a încheiat în urmă cu o lună. Altfel, organismul nu funcționează pe principiul - fă ce vrei 1 an întreg, iar curățenie timp de 1 săptămână. Dacă vrei ca detoxifierea ta să fie eficientă și sigură, ai nevoie de cel puțin 2 luni. Și mai bine, dacă îți organizezi stilul de viață și dieta pentru a-ți sprijini organismul în detoxifierea zilnică, te vei simți mai bine. Acest lucru va face ca „repetițiile generale” să fie mult mai eficiente sau să nu fie deloc necesare.
3. Dacă slăbesc, înseamnă că mă și detoxific
Este adevărat. Dar sunt două capete ale acestui băț. Dacă ai mult exces de grăsime (mai ales în jurul burții), ai o mulțime de substanțe toxice stocate în aceasta. Atunci când slăbești, trebuie să oferi organismului tău un sprijin suplimentar pentru a se detoxifia, deoarece toxinele care au fost anterior „stocate în siguranță” în grăsime sunt eliberate în fluxul sanguin. Așadar, dacă obiectivul tău este și acela de a pierde excesul de grăsime, atunci detoxifierea ar trebui să dureze cel puțin 4 luni.
4. Nu are importanță când mă detoxifiez
Omul face parte din natură și nu putem nega acest fapt. Organismul nostru funcționează și el în funcție de ciclurile naturii. Cu cât ții mai mult cont de acest lucru, cu atât mai ușor va fi să faci tot felul de schimbări - inclusiv detoxifierea. Primăvara este cel mai bun moment pentru o curățare generală a organismului. Dacă vrei o detoxifiere cu adevărat eficientă, care să îți aducă rezultate de top, multă energie și kilograme în minus; trebuie să abordezi detoxifierea treptat, corect și în siguranță. Mai devreme și mai încet, decât prea târziu și prea repede.
5. După detoxifiere mă pot relaxa un an întreg
Îți poți imagina că mergi la igiena dentară o dată pe an și apoi nu folosești ața dentară sau nu te speli pe dinți timp de un an întreg? Medicul a curățat tartrul și resturile, așa că de ce să te mai obosești acasă? Aceasta ar fi o rețetă pentru proteze dentare la 30 de ani. Nu este diferit în cazul organelor metabolice care se ocupă de detoxifiere. Trebuie să ai grijă de ele în fiecare zi, din nou, cu alegerile tale alimentare, cu stilul tău de viață și cu orice suplimente alimentare.
Ai mai puține îndoieli acum?
Până acum, îți este clar că detoxifierea nu este magie sau știință. Este doar o chestiune de a-i oferi organismului tău ceea ce este natural pentru el; alimente sănătoase și bogate în nutrienți, somn de bună calitate, multă mișcare și aer curat, un mediu sănătos, gânduri calme (nu poți evita complet stresul, dar îl poți reduce și poți învăța să te descurci cu el) și cât mai multe ingrediente naturale pe piele (precum și în corp).
Așa cum am menționat în pașii de mai sus, plantele sunt deosebit de eficiente în detoxifiere; algele și plantele. Desigur, deoarece este imposibil să te aștepți să le culegi și să le mănânci pur și simplu, le-am ambalat în capsule practice, care sunt accesibile, ușor de consumat, nu au un gust neplăcut și totuși își fac treaba bine.
Green d tox - un amestec unic de superalimente detoxifiante sub formă de capsule pentru o administrare mai ușoară
Capsulele verzi, așa cum le numim noi, te vor ajuta să elimini tot ceea ce nu servește organismului tău.
Acestea conțin părți egale de spirulină organică, chlorella organică, iarbă de orz organică și iarbă de grâu organică. În această combinație, pe lângă scopul lor detoxifiant, au și o bogată valoare super nutritivă.
Spirulina
Alga verde spirulină, în formă de spirală, ne oferă o sursă extrem de puternică de proteine.
Chlorella
Alga verde rotundă și unicelulară Chlorella își trage numele de la conținutul său enorm de clorofilă. Aceasta conține mai multă decât orice altă plantă și este bogată în proteine și fier, ceea ce susține în continuare sistemul imunitar și reduce oboseala. Ea are un efect pozitiv asupra capacităților noastre cognitive.
Iarba de orz
Iarba de orz conține o mulțime de minerale, vitamine, fier și acid folic.
Iarba de grâu
Iarba de grâu conține un nivel ridicat de fibre alimentare, acid folic, vitamina C, vitamina B, zinc, crom și fier.
Pe lângă capsulele Green D Tox, recomand întotdeauna culturile microbiologice, deoarece un intestin sănătos este, fără îndoială, cheia unei purificări corporale de succes.