Deficitul de magneziu este o problemă gravă de sănătate care afectează până la 60% din populație și poate provoca tetania, o boală neplăcută, pe care adesea nici măcar medicii nu știu cum să o trateze.
Dar, înainte de a ne aprofunda în ce anume este tetania, să începem de la capăt:
MAGNEZIUL - SCÂNTEIA VIEȚII
Magneziul este adesea numit „scânteia vieții”, deoarece este probabil cel mai important mineral pentru organismul nostru. Acesta se epuizează lent în organism, dar atunci când rezervele sunt epuizate, poate provoca simptome și senzații neplăcute și chiar apariția tetaniei.
Fii atent la semnele corpului...
În ultima vreme te simți deseori nervos, lipsit de concentrare și obosit?
Simțiți că trupul și mintea ta sunt supraîncărcate și stresate?
De fiecare dată când îți supui corpul la efort fizic și mental, ești stresat, la limită, sau corpul și mintea ta sunt stresate de mai multe sarcini solicitante în același timp, corpul tău consumă o cantitate uriașă de magneziu.
Având în vedere „ritmul” societății moderne, nu este neobișnuit să găsim din ce în ce mai multe simptome și boli care îi nedumerește atât pe medicii generaliști, cât și pe neurologi.
Din ce în ce mai multe persoane de toate vârstele se află în grija medicilor cu probleme de sănătate care nu au o cauză evidentă.
Persoane care se confruntă cu tremurături la nivelul mâinilor, tulburări de vedere, convulsii, amorțeală în diferite părți ale corpului, pierderi de memorie pe termen scurt, probleme de vorbire și de concentrare.
Iar acestea nu sunt doar simptome ale unei deficiențe critice de magneziu, ci ale unei afecțiuni care duce la o deficiență cronică.
Dar de ce este magneziul atât de important?
Și de ce o deficiență se poate transforma într-o problemă atât de gravă?
MAGNEZIUL ESTE PRINCIPALUL TRANSPORTOR
AL SEMNALELOR NERVOASE
Ritmul rapid și cerințele tot mai mari privind eficiența în viața de familie și profesională au devenit parte din viața noastră de zi cu zi. Rețelele sociale omniprezente au și ele un rol, inundându-ne cu o cantitate uriașă de informații pe care creierul nostru le procesează, conștient sau inconștient. Rezultatul este că miliarde de impulsuri nervoase din corpul nostru călătoresc din toate părțile corpului către creier. În creier, aceste impulsuri sunt transportate între celulele nervoase de așa-numiții neurotransmițători, care, după cum puteți ghici, sunt în mare măsură influențați și controlați de magneziu. Acești neurotransmițători includ serotonina, dopamina și noradrenalina, care sunt legate de starea de spirit, emoțiile și sănătatea mintală. Prin urmare, nivelul de magneziu afectează starea noastră mentală și dispoziția.
În plus, magneziul ajută la distribuirea calciului necesar către celule și neurotransmițători. Cu toate acestea, dacă există un deficit de magneziu, organismul nu își poate îndeplini funcțiile în mod corespunzător. Prin urmare, chiar dacă organismul are atât de mult calciu de cât are nevoie, nu îl va livra acolo unde ar trebui să funcționeze.
UNDE ȘI DE CE DISPARE MAGNEZIUL?
Magneziul este prezent în produsele alimentare și în băuturile consumate zilnic. Se găsește în apa minerală și în diverse alimente.
Organismul tău îl folosește pentru mai mult de 300 de funcții biochimice. Principalele „funcții” ale magneziului sunt funcția musculară, metabolismul energetic, sinteza proteinelor și a ADN-ului, reglarea ritmului cardiac și sănătatea oaselor.
Dar dacă îți spun că folosești magneziul și prin gândire, pur și simplu, nu sunt atât de departe de adevăr.
Imaginează-ți că în fiecare zi consumi aproximativ aceeași cantitate de magneziu.
Dar la serviciu ți se dă o sarcină foarte solicitantă. Faci calcule, colectezi date, te asiguri că obiectivul este îndeplinit și îți supui mintea la o tensiune mai mare și mai îndelungată decât de obicei. Creierul și corpul tău lucrează la „viteză” maximă, procesând fiecare mic stimul.
Nu poți adormi seara, mintea ta este în permanență agitată, lucrezi „chiar și în somn”, astfel încât relaxarea ta nu este suficient de profundă și chiar și atunci când te odihnești, centrii tăi cerebrali lucrează la un nivel mai ridicat decât de obicei.
Cu un volum de muncă atât de mare, corpul tău consumă în mod natural magneziul, astfel încât nivelul de magneziu scade foarte rapid din cauza suprasolicitării. Dar magneziul nu poate fi obținut decât prin alimentație sau prin suplimente, așa că nivelul de magneziu devine din ce în ce mai scăzut, ceea ce poate duce la probleme grave de sănătate.
TETANIA - SAU ATUNCI CÂND APARE O DEFICIENȚĂ CRONICĂ DE MAGNEZIU
Deficitul de magneziu începe cu simptome subtile.
Oboseală. Lipsă de concentrare. Dureri musculare.
Nimic din ce nu ți s-a mai întâmplat până acum.
De aceea, la început s-ar putea să nu te gândești că ar putea fi vorba de o deficiență a unui mineral atât de important.
Simptomele devin mai frecvente și mai intense. S-ar putea chiar să mergi la medic - dar nu ajungi la esența problemei.
Unii pleacă acasă cu analgezice, alții cu medicamente de susținere și antidepresive. Dar fără a aborda cauza simptomelor, nici măcar aceste medicamente nu vor rezolva problema pe termen lung.
Dacă te confrunți cu simptomele și afecțiunile descrise anterior, este foarte posibil să ai un deficit de magneziu.
Și că faci parte dintr-un grup uriaș de persoane care se confruntă cu asta. Atât de mare încât deficiența de magneziu devine o epidemie.
Atunci când este atât de severă încât simptomele nu mai dispar, ci doar devin mai evidente, spunem că este vorba de o deficiență cronică de magneziu sau tetanie.
Aceasta este o stare a organismului care este literalmente epuizat de surse de minerale importante, cel mai frecvent de magneziu. Așa că organismul amplifică treptat semnalele pe care le folosește pentru a da alarma, încercând să vă avertizeze cu privire la deficiență.
Tetania se poate manifesta inițial doar printr-o ușoară furnicătură la nivelul degetelor sau prin încleștarea maxilarelor. Dacă sunt ignorate pentru o perioadă lungă de timp, simptomele sale pot escalada până la probleme de memorie, confuzie, oboseală severă, lipsă de concentrare sau epuizare atât de intensă încât poți ajunge la spital. Deși nu este o afecțiune care pune în pericol viața, poate fi totuși o experiență foarte neplăcută.
Grupul cel mai expus riscului este reprezentat de persoanele cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, dar tetania poate apărea la oricine - indiferent de vârstă.
Și cum îți poți da seama când corpul tău are nevoie disperată de acest mineral atât de important?
CUM SE MANIFESTĂ DEFICIENȚA DE MAGNEZIU (CARE POATE DUCE LA O DEFICIENȚĂ CRONICĂ)?
• Te confrunți adesea cu migrene și dureri de cap;
• suferi de crampe musculare fără nicio cauză evidentă;
• îți este greu să adormi, somnul nu este de bună calitate și te simți obosit tot timpul;
• ai probleme cu memoria pe termen scurt;
• te simți nervos și iritat;
• stresul te afectează rapid;
• observi probleme digestive fără cauze exacte;
• starea ta de spirit este întotdeauna la pământ.
Și lista poate continua la nesfârșit.
Dacă însă te regăsești în oricare dintre situațiile de mai sus, este un semn că organismul și mintea ta au nevoie de magneziu.
COMPLEX DE MAGNEZIU - CONȚINE 6 FORME DE MAGNEZIU
Complexul de magneziu constă în șase forme active de magneziu de înaltă calitate, cu o absorbție excelentă. Vitamina B6 este adăugată la complex pentru a crește și mai mult biodisponibilitatea magneziului și pentru a ajuta la relaxarea mușchilor și a organismului. Se administrează sub formă de capsule, ceea ce îl face mult mai ușor de utilizat. Acest lucru se datorează faptului că preparatele de magneziu sub formă de pulbere au adesea un gust neplăcut și puternic.
Atunci când luați regulat complexul de magneziu, vă puteți aștepta la următoarele:
• Mai multă energie și mai puțină oboseală
• Corp relaxat, mai puține dureri musculare
• O digestie mai bună, eliminarea mai ușoară a kilogramelor
• Mai mult calm, mai puțină anxietate
• Dinți, oase și articulații sănătoase
• Fără insomnii
• Mai puține migrene
• Sistem imunitar mai puternic
• Recuperare mai bună după exerciții fizice
• Gestionarea mai ușoară a stresului
• Reglarea nivelului de zahăr
Magnesium Complex vă va susține sănătatea, bunăstarea și performanța mentală!